Categorie : Startups

HomeArchive by Category Startups

Regel het goed! Drie juridische valkuilen voor ondernemers.

Als ondernemer heb je een goed idee. Je bulkt van de energie en begint zaken te doen. Het loopt lekker en het geld stroomt binnen. Totdat er wat misgaat en het geld stroomt weg. Daar had je geen rekening mee gehouden. Ik spreek regelmatig cliënten/medeondernemers die hier tegenaan lopen. Op grond van deze gesprekken kom ik tot drie veelvoorkomende juridische valkuilen. Welke zijn dit en hoe kun je ze eenvoudig voorkomen?

Lees verder

Foto’s op internet zijn vrij. Toch?

Je bent een startend bedrijf. Je maakt een website of laat een website maken en wil daar foto’s op publiceren. Alleen: je hebt geen budget. Gelukkig zijn er op internet prachtige foto’s te vinden. Voor ieder wat wils.  En foto’s op internet zijn vrij. Toch?

Lees verder

Auteursrecht op algemene voorwaarden

Een veelgehoorde vraag: rust er auteursrecht op algemene voorwaarden? “Het zijn toch allemaal standaardbepalingen en staan online, dus ik ga ervan uit dat ik deze vrij mag gebruiken. “. Dit lijkt de gedachte, maar deze is niet helemaal juist. Hoe zit het dan?

Lees verder

Zes tips: beschermen van ideeën

2016. Een nieuw jaar, nieuwe ideeën. Jouw goede voornemen is om nu eindelijk eens werk te maken van jouw briljante idee. Of om de pitch van je leven te houden voor dat ene bedrijf waar je graag voor wil werken. Maar hoe voorkom je nu dat anderen er met jouw idee vandoor gaan? Met andere woorden: is jouw idee juridisch te beschermen?

Startups: juridische checklist

Een eigen bedrijf starten: heel leuk en spannend. Er dient een hoop geregeld te worden, ook in juridisch opzicht. Hier zit je niet altijd op te wachten, maar dit is wel zo belangrijk. Lees verder voor een (niet-limitatieve) juridische checklist die startups een steuntje in de rug kan bieden. 

Lees verder