Intellectueel eigendom (IE)

HomeIntellectueel eigendom (IE)

Ideeën zijn vrij, maar wat als jouw idee zo origineel is dat je het wilt beschermen? In bepaalde gevallen kunnen intellectuele eigendomsrechten (“IE-rechten”) uitkomst bieden. IE-rechten beschermen jouw uitgewerkte idee, zodat jij kunt optreden tegen het gebruik hiervan door een ander.

Ideeën

Je hebt waarschijnlijk veel tijd en kosten gestoken in het bedenken en uitwerken van jouw idee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een softwareapplicatie, logo of film. Hier pluk je natuurlijk graag de vruchten van. Dan is het goed om te weten of jouw idee beschermd is en zo ja: welke rechten jou dan toekomen. Is er sprake van auteursrecht of merkenrecht? Of wellicht kun je een octrooi aanvragen. En als hier al sprake van is, heb je dan automatisch de rechten of ontstaan deze door registratie? Kortom, voldoende vragen die de revue passeren.

Beschermen en bewaken

Een IE-jurist kan je daarbij helpen. Niet alleen bij de bescherming van jouw rechten, maar ook bij het gebruik hiervan. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding bij gesprekken die je wilt voeren met mogelijke partners (geheimhouding), het registreren van een logo of handelsnaam dan wel het opstellen van overdracht- of licentiecontracten. Maakt iemand inbreuk op jouw rechten? Dan zul je actie moeten ondernemen.

May Legal helpt

May Legal draagt creatievelingen een warm hart toe. Door jarenlange ervaring op het gebied van IE-rechten kan May Legal jou begeleiden bij alle stappen die maken dat jouw rechten beschermd zijn en blijven. Van advies tot procedure: altijd maximaal resultaat.  

Column Content

Kunnen we jou helpen?

Heb je hulp nodig bij het beschermen of bewaken van jouw intellectueel eigendom? Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Liever bellen? Dat kan ook. Wij zijn dagelijks bereikbaar.

Bel direct: 06 – 538 722 44

Laat je gegevens achter

  • wouter-glaser
    Floor heeft veel indruk op ons gemaakt. Van arbeidsconflict tot aan incassoproblemen, van auteursrechtenkwesties tot aan het opstellen van een contract. Haar vakkundigheid, service-gerichtheid en allround kwaliteiten zijn voor ons als adviesbureau op communicatievlak een voorbeeld.

    Wouter Glaser / Glasnost International /