Categorie : Algemeen

HomeArchive by Category Algemeen

Mag ik Linkedin-connecties nieuwsbrieven sturen?

De afgelopen maanden ontving ik regelmatig nieuwsbrieven van partijen die me niet bekend voorkwamen. Ik belde deze partijen op en vroeg hen hoe ze aan mijn e-mailadres kwamen. Het antwoord: je bent een connectie op Linkedin van onze directeur of van medewerker X.  Mijn vraag aan jullie: is dit voldoende om mij rechtsgeldig een nieuwsbrief te sturen?

Lees verder

Regel het goed! Drie juridische valkuilen voor ondernemers.

Als ondernemer heb je een goed idee. Je bulkt van de energie en begint zaken te doen. Het loopt lekker en het geld stroomt binnen. Totdat er wat misgaat en het geld stroomt weg. Daar had je geen rekening mee gehouden. Ik spreek regelmatig cliënten/medeondernemers die hier tegenaan lopen. Op grond van deze gesprekken kom ik tot drie veelvoorkomende juridische valkuilen. Welke zijn dit en hoe kun je ze eenvoudig voorkomen?

Lees verder

Zes tips: beschermen van ideeën

2016. Een nieuw jaar, nieuwe ideeën. Jouw goede voornemen is om nu eindelijk eens werk te maken van jouw briljante idee. Of om de pitch van je leven te houden voor dat ene bedrijf waar je graag voor wil werken. Maar hoe voorkom je nu dat anderen er met jouw idee vandoor gaan? Met andere woorden: is jouw idee juridisch te beschermen?